Hovädze rezančeky so zelenými fazuľkami a čili

Hovädzie rezančeky so zelenými fazuľkami a čili

Suroviny:

  • 150 g hovädzej sviečkovice
  • 150 g zelených fazuliek
  • 1/2 čerstvej čili papričky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 ml sójovej omáčky
  • 1 PL medu
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ
  • korenie

 

 

Mäso si nákrajame na tenké rezančeky. Panvicu pokvapkáme pár kvapkami olivového oleja a pridáme nakrájané mäso, ktoré osolíme a okoreníme. Keď mäso zhnedne pridáme zelené fazuľky, nakrájanú čili papričku a necháme smažiť. Zatiaľ, kým sa nám mäso smaží, pripravíme si v miske omáčku tak, že zmiešame spolu sójovú omáčku, kukuričný škrob, pretlačený cesnak, med a olivový olej. Keď je mäso hotové, pridáme pripravenú omáčkovú zmes a necháme chvíľu povariť, kým zmes nebude mierne lepkavá.

Podávame s jazmínovou ryžou.

 

Čas prípravy:  15 min.

Množstvo: 1 porcia

 

Nutričné hodnoty (bez prílohy):

Energia: 483 kcal

Bielkoviny: 38,44 g

Sacharidy: 31,79

Tuky: 11,52 g

Vláknina: 4,18 g

 

POST REPLY